Сгради ново строителство в квартал Драгалевци

Жилищен комплекс Свети Илия
Жилищен комплекс Свети Илия
Етап на строителство: Първа копка
град София, квартал Драгалевци
ул. “Света Петка Българска“

Драгалевци е един от най-престижните и скъпи квартали в София.

Близостта му до центъра на града и планината Витоша, отличната панорама и комуникации го правят изключително привлекателен за бизнес елита и хората с висок социален статус. Той се заражда преди векове и през годините се е превърнал в скъпа зона на лятна къща и ексурбийски квартал на столицата.Драгалевци се намира в близост до планината, между кварталите Симеоново и кв. Бояна, в близост до Околовръстния път на София.

Кварталът се състои предимно от луксозни къщи, вили с просторни дворове, еднофамилни къщи и малки семейни хотели. Тенденциите в строителството в областта са насочени към изграждането на затворени жилищни комплекси. Някои вече са изградени, а други са в процес на изграждане. Цените в Драгалевци са едни от най-високите в столицата. Свободните терени намаляват.

В областта има едно държавно училище - ул. В. Левският ул. Бела Дона 1 и едно частно училище по английски език - Свети Георги. Здравната служба се намира на ул. Хан Крум 5-7 и има много частни детски градини, една от които е Wonder World на ул. Маточина 2. Кварталът разполага с община и поща, разположени на площад „Иван Александър“.

Близостта до Витоша и един от най-популярните манастири в региона - манастирът Драгалевци правят района предпочитана дестинация през уикенда. В региона има много добри ресторанти, както и няколко хотела (единият от които е петзвезден). Наблизо е манастирът „Света Богородица“, построен през 13 век.

Кварталът има въже с две места, което свързва квартала със ски пистите на Витоша.

Основната транспортна точка на квартала до центъра е бул. Черни връх. 

Автобуси 98 и 64 

маршрутни таксита 40, 25, 41.