Сгради ново строителство в квартал Младост 3

Gardenia
Gardenia
Етап на строителство: Акт 16
град София, квартал Младост 3
ул. „инж. Георги Белов“ 26,

"Младост" се намира в южната част на София и е вторият най-населен квартал в нея.

На север граничи с Младост-1А, на запад с Младост-2, на юг с Младост-4, а на изток с кв. Горубляне. Няма индустриални предприятия в близост, което ще носи риск за околната среда. Именно в комплекса е едно от най-големите предимства, че повечето домове са с централизирана отоплителна система

В Младост-3 има доста разнообразни сгради в сравнение с останалите панелни жилищни зони. Все още има многоетажни панелни блокове, но и EPK блокове / конструкция на кофраж с голяма площ /. Новопостроените тухлени кооперации в югозападната част на комплекса са много привлекателни за клиентите. Някои от тях са облицовани с малки декоративни тухли, които грабват окото.

Там са разположени Специализирана хирургична болница "Св. Панталеймон", 25-ти Диагностично-консултативен медицински център, Столична община - район "Младост" и Полицейско управление "Младост". Училищата в квартала са 144-то СОУ, 81-во СОУ, на ул. Баднина, както и Музикалното училище на бул. "Ген. С. Серафимов". Има и някои детски градини.

"Младост-3" се обслужва административно от Столична община на следния адрес: Младост 3, Свето Преобръщение № 1, табло 02/974 6230, Факс 772 038. Електронната поща за Столична община, област Младост so_mladost @ mail. бг

Големи вериги магазини и супермаркети като Kaufland, Billa, Fantastiko, Metro, HIT, Технополис и Техномаркет, място за забавление на Arena, детски комплекс Patilantsi, Pizzeria Victoria, сладкарница Неделя, езеро Панчарево, забележителност паметник Камбаните и много ресторанти са само част от предимствата от тази област. Има и отворени и покрити пазари.

Районът осигурява бърз достъп до всички точки на града, близост до главни пътни артерии и спирка на градския транспорт при преминаване на много автобусни линии. Резиденти на квартала могат да използват следните транспортни линии:

  • Автобуси - №. 4, 76, 111, 213, 214, 305 и 306;
  • Маршрутни таксита - № 4, 6, 36;
  • Метро