Сгради ново строителство в квартал Симеоново

MAXI КОМПЛЕКС СЕКВОЯ
MAXI КОМПЛЕКС СЕКВОЯ
Етап на строителство: Първа копка
град София, квартал Симеоново
ул. „арх. Никола Лазаров“
Симеоново 145
Симеоново 145
Етап на строителство: Акт 16
град София, квартал Симеоново
бул. Симеоновско шосе 145

Квартал Симеоново е един от най-престижните квартали в София, разположен в околностите на Витоша, с отлична панорама към центъра на града.Намира се над околовръстния път и граничи с кв. Драгалевци на запад.

Симеоново предлага прекрасна гледка към София и планината. Кварталът е добре известен с близостта си до модерния кабинков лифт, свързващ града със ски пистите на Витоша. Чистият въздух, живописната природна среда и бързата транспортна връзка до центъра на града правят Симеоново скъпо и предпочитано от представители на бизнес средите, чуждестранните компании и дипломатическите мисии.

Това е област, състояща се предимно от еднофамилни къщи и малки семейни хотели. Напоследък безплатните парцели се покриват от луксозни къщи и комплекси за контролиран достъп. Цените на недвижимите имоти в Симеоново са едни от най-високите в столицата. Понастоящем безплатна земя за строителство е трудно да се намери.

Здравната служба се намира на ул. Крайречна 10. Симеоново има община, поща, едно държавно училище - 64-то основно училище "Цар Симеон Велики" на ул. "Симеоновска" 1, и частни училища - "Дрита" на ул. "Каменица" 13. и Рьорих - на ул. Крайречна 9 Средното училище за ранно чуждоезиково обучение в Испания се намира на ул. "Каменица" 3.

Транспортните връзки са главно през бул. „Симеоновско шосе“, автобус 67, по ул. „Захари Зограф“. - автобус 98 и маршрутни таксита 41 и 25.