Сгради ново строителство в квартал Връбница

Комплекс Бели Дунав Парк
Комплекс Бели Дунав Парк
Етап на строителство: Първа копка
град София, квартал Връбница
Бели Дунав
Garden Residence
Garden Residence
Етап на строителство: Акт 14
град София, квартал Връбница
ул. „Борислав Кръстанов“

Връбница е квартал, разположен в северната част на град София. Квартали Връбница I и II са разположени от двете страни на бул. Ломско шосе, съседни на квартала - Надежда и Обеля. Северен парк граничи от едната страна с просторната територия на квартала.

Районът се състои от пет основни училища, две средни училища, едно училище за деца със зрителни увреждания и Национално средно училище за древни езици и култури.Има шест детски градини с дневни ясли.Област Връбница е със седем действащи читалища.

Районът е с лошо икономическо развитие. Районът е известен главно като жилищна зона с липса на големи индустриални предприятия, които осигуряват на хората екологична среда. Търговските заведения са свързани основно с леката промишленост и търговията (производство на мебели, алкохолни напитки, печене и пакетиране на кафе, лечение и пакетиране на билки и чай, хранителни продукти - риба, сладкиши), както и много средни и малки компании на частните бизнес, който осигурява работа за повечето жители на региона. Изключение правят големите компании като - Energokabel JC, Elektrorazpredelenie София-Запад, Топло и електроснабдяване Люлин и много големи търговски вериги - Metro Cash & Carry Bulgaria, Delta Bulgaria, Tehnomarket Evropa, Tangra AV, HIT, BILLA, T-market, Айко, бензиностанции, бензиностанции и т.н.

Кварталът се обслужва редовно от градския транспорт:

  • Автобусни линии - №87, 108 и 150
  • Маршрутни таксита - № 12
  • Трамвайни линии - № 7