Сгради ново строителство в квартал Хиподрума

Жилищна сграда, ул. Нешково 2
Жилищна сграда, ул. Нешково 2
Етап на строителство: Акт 14
град София, квартал Хиподрума
ул. „Нешково“ №2.

Хиподрума е добре разположен квартал близо до центъра на София. На югоизток граничи с бул. България, на югозапад - ул. Кюстендил, бул. Цар Борис III. е по западната му периферия и Акад. Иван Гешов - по североизточната му част.

Хиподрума е предпочитано място, тъй като е близо до центъра на града и в същото време тихо и много зелено. Характеризира се с ниски тухлени конструкции от края на шейсетте години, монолитни конструкции от осемдесетте години и високи сгради на кофраж с голяма площ.

В края на деветдесетте години се създава ново развитие през тримесечието, главно около пл. „Ручей“. и бул. България

Местоположението на квартала е предпоставка за бъдещи проекти на инвеститори и строителни компании.

Комплексна гимназия № 51 "Елисавета Багряна" се намира на ул. "Софийски герой" 32 в кв. Хиподрума. На нейната територия има три детски градини - на ул. Урвич. и бул. Цар Борис III, като единият от тях е логопедичен. На бул. Цар Борис 41 Там се намира културният център „Красно село“ и церемониалната зала „Красно село“.

Хипермаркет BILLA е на ул. „Софийски герой“ №4, близо до бул. „Цар Борис“. В близост се намират и университетските болници на Медицинска академия, Военномедицинска академия, Хигиенният център, клон на Първа инвестиционна банка, клон на Обединена българска банка, клон на Пиреос, Стадион Раковски, пазар Красно село.

Квартал Хиподрума има отлична инфраструктура, която включва всички видове обществен транспорт.

  • Трамвай № 7 по бул. "България", трамваите № . 5 и № . 19 по бул. "Цар Борис",
  • Количка № . 2 и № 9 покрай акад. Бул. Иван Гешов и ул. Кюстендил,
  • Автобуси Не . 64, 102, 204 по бул. „България“ и № . 260 по бул. Цар Борис