Сгради ново строителство в квартал Лагера

Лагера Тюлип 2
Лагера Тюлип 2
Етап на строителство: Акт 14
град София, квартал Лагера
ул. „Баба Илийца“

 Лагера се намира  в югозападната част на София. На северозапад, по поречието на Владайска, се намира индустриалната зона с фабриката за електрокари, депото "Красна поляна" и ТЕЦ Земляне. На юг са бул. Цар Борис III. и кв. Хиподрума и на запад - ул. Житница и квартал Славия на североизток и изток е старата фабрика Средец и Акад. Бул. Иван Гешов 

Интериорът на квартала е много зелен и тих.  Квартал Лагера е характерен за старото, нискоетажно строителство (основно от 60-те години), високото строителство от 80-те години и новото жилищно строителство, концентрирано около новия Акад. Бул. Иван Гешов, ул. Мъглен, ул. Смолянска и в западната част на квартала, около ул. "Хризантема", ул. "Савет на Европа" и ул. "Балчик". Има много приятен парк между трамвайната гара Лагера и трамвайната станция Hipodruma. На ул. „Баба Илийца“ 38 има голяма детска градина. а Основно училище № 25 д-р Петър Берон е на ул. Балканджи Йово 18 На бул. Цар Борис III е Централният офис на строителните войски и Данъчната дирекция в община Красно село. В сградата на Централния офис на Строителните войски има медицински център.

Транспортните връзки на квартала са много добри. Линиите от и до квартал Лагера са: трамваи - 5 и 19 и автобуси - 60 и 260.