Сгради ново строителство в квартал Витошка яка

Морени клуб резиденс
Морени клуб резиденс
Етап на строителство: Трета плоча
град София, квартал Витошка яка
ул. „арх. Никола Лазаров“

Витоша се намира между Околовръстния път на юг, бул. „Симеоновско шосе“ на изток, Столичния зоопарк на север и квартал Хладилника на запад.

Преди години районът е бил вилна зона и това се отразява на съвременната му инфраструктура в днешно време. Първоначалното строителство на вилата е от периода на 60-те години. В момента се провеждат интензивни строителни работи на четири / пет етажни сгради и еднофамилни къщи с модерна архитектура. Проектите предвиждат изграждането на нови комплекси от затворен тип, които предлагат нови жизнени стандарти, отговарящи на всички европейски изисквания. В този квартал има голям инвестиционен интерес и се очаква скоро инфраструктурата да бъде добре развита.

Жилищните сгради в този район се състоят основно от големи апартаменти. Кварталът се отличава с чист въздух и приятни паркови зони. Без панелни и високи сгради.

Най-близкото училище до квартала е Частно основно училище "Д-р Петър Берон" на бул. "Черни връх" 67, а най-близката детска градина е Детска градина №16 "Приказен свят" на ул. "Атанас Манчев" 1 в град Студент.

Специализирана болница по акушерство и гинекология "Св. Лазар" е разположена на бул. "Симеоновско шосе" 4А, Пети медицински център - Студентска поликлиника на ул. "Акад. 8" Ул. Стефан Младенов в град Студент.

Има няколко дипломатически представителства - посолството на Кувейт, посолството на Република Индонезия, посолството на Сирийска арабска република, посолството на Афганистан и посолството на Финландия.

Витоша се обслужва от следните автобусни линии:

  • Автобуси - № 67 и 102