Сгради ново строителство в квартал Студентски град

Жилищна сграда BellaVista
Жилищна сграда BellaVista
Етап на строителство: Акт 14
град София, квартал Студентски град
улица "Проф. Христо Вакарелски"
Сграда Вероника
Сграда Вероника
Етап на строителство: В експлоатация
град София, квартал Студентски град
ул. Пъстър Свят № 6
Сграда Амарант
Сграда Амарант
Етап на строителство: Акт 14
град София, квартал Студентски град
ул. “Акад. Борис Стефанов”
СТУДЕНТСКИ ГРАД - II
СТУДЕНТСКИ ГРАД - II
Етап на строителство: Акт 16
град София, квартал Студентски град
ул. "Проф. д-р Иван Странски"
Cattleya Residence
Cattleya Residence
Етап на строителство: Акт 14
град София, квартал Студентски град
ул. „Проф. Николай Генчев“ № 14

Студентски град е окръгът, в който се намират повечето софийски университети, той е студентски град. Онези, които живеят в този район, са предимно младежи, пристигащи от цялата страна или чужда държава, за да завършат висшето си образование.

Студентски град  е областта на студентския кампус за повечето университети в България. Създаден е през 60-те години - около 60 жилищни блока са издигнати, като последният от тях е завършен през 90-те години. Има над 30 000 жители, които през нощта се увеличават неимоверно.Тук можете да намерите студенти от всяка част на България, както и много международни студенти от Македония, Турция, Китай, Индия и т.н.

Кварталът се намира в югоизточната част на София. На север е кв. Дианабад, разделен от бул. Г.М.Димитров, на изток е кв. Дървеница, на юг е разположен квартал Малинова долина, а на запад е бул. Симеоновско шосе. който отделя квартала от кв. Витоша и красивата планина Витоша. Околовръстният път, който заобикаля града, е и в непосредствена близост - бърза комуникационна връзка с други части на града.

По отношение на сградите Студентски град е един от най-разнообразните райони в София, със стари жилищни блокове, които се обитават от студенти от различни софийски университети, но има и много нови разработки, богати резиденции, огромен брой нощни клубове , барове, спортни клубове, кафенета, механи, големи магазини, боулинг център, картинг състезателна писта ... тук не можете да се чувствате отегчени! Кварталът е едно от централните места за нощно забавление на София.Областта обявява асортимент от кандидати за ново строителство. Животът наистина е активен в София в този раздел. Друг основен фактор, когато хората избират родния район в областта, е липсата на индустриални зони, южното слънце и близостта до планината.

Голяма част от университетите в град София са в квартал Студентски град като НСА (Националната спортна академия), Университета по химична технология и металургия, Лесотехническия университет, Университета за минна промишленост и геология, филиал на Академията на изкуствата, Бизнес колежът, Университетът за национална и световна икономика, клон на Американския университет, Техническият колеж и други.

Кварталът има отлична инфраструктура и транспортни връзки. Има две редовни автобусни линии, които отиват до центъра на града през съседните квартали - номер 94 и 280 и много маршрутни таксита.