Сгради ново строителство в квартал Подуяне

Сграда Буная
Сграда Буная
Етап на строителство: Първа копка
град София, квартал Подуяне
улица Буная № 14

Квартал Подуене е един от първите установени в столицата София. Разположен е на запад от кв. Редута, на юг от кв. Сухата река, североизточно от Христо Ботев и на запад от кв. Васил Левски. В близост са парк Оборище и булевардите Ботевградско шосе и Ситняково. Групата Poduene Blus Bend е създадена в кв. Подяне.

Подяне е заобиколен във всички посоки с железопътни линии. Международната железопътна линия, която разделя региона от центъра на София, има голямо значение. Реките Перловска и Слатинска минават през квартала, а река Владайска е границата с района на Сердика. Булевард "Владимир Вазов" върви по поречието на Перловска река и разделя региона на две части.Хипермаркетите Била, Европа, два супермаркета Фантастико, Домко, Практис, Т - Маркет, два базара - Герена и Поли, два пазара за плодове и зеленчуци - Герена и Хаджи Димитър са разположени в квартала. Магазините Техномаркет и Метро 3 са разположени на границата с кв. Кремиковци.Районът се състои от два медицински центъра.

С градското разпростиране на София, квартал „Подяне“ се превръща в предпочитана зона за инвестиции в жилищното строителство поради близостта си до центъра на София и удобните транспортни връзки, осигурени от булевардите Владимир Вазов и Ботевградско шосе. Новата конструкция е съсредоточена върху главните булеварди и пресичането на площад Пирдоп. Жилищният блок от шест до осем етажа с търговска площ се строи предимно. Те са в хармония със заобикалящата конструкция и поставят малки четвъртинки между панелните блокове.Районът е подходящ за изграждане на административно - търговски сгради, складове и логистични центрове.

В региона има артколеж и единадесет училища: четири гимназии и седем начални. Най-голямата библиотека Васил Левски беше открита заради големия брой млади семейства с деца в квартала. Децата V се занимават с чужди езици, курсове по рисуване, математика, български език, музика и други дейности.

Следните транспортни връзки минават през квартала:

  • Тролейбус №1
  • Автобуси № 85, 120
  • Трамвай № 22