Сгради ново строителство в квартал Манастирски ливади Изток

Green Residence
Green Residence
Етап на строителство: Акт 16
град София, квартал Манастирски ливади Изток
ул. „Васил Стефанов“

"Манастирски ливади" е един от най-перспективните квартали в българската столица София. Нейната най-голяма привилегия са бързите връзки с центъра през бул. България , както и спокойствието и чистият въздух на Витоша.

"Манастирски ливади - Запад" се намира в южната част на София и граничи с ул. Тодор Александров. на юг, с бул. Братя Бакстън на изток и Околоврастно шосе (Околовръстния път).

Кварталът е застроен с еднофамилни къщи с частни дворове, нови жилищни блокове и луксозни жилищни комплекси с ограничен достъп. Ето една от най-модерните бизнес сгради в града като „Белисимо“, „Астра“ и „Мишел“.

Кварталът все още няма добре развита инфраструктура, но се очаква сериозни инвеститори, строителни компании и Столична община да решат този проблем много скоро. Повечето сгради и жилищни блокове са газифицирани.

Връзките с центъра се осъществяват през главния път - бул. България. и с източната и западната част през Околовръстния път.

В близост до "Манастирски ливади-запад" се намира хипермаркет "БИЛА" (на кръстовището между бул. "България" и ул. "Тодор Каблешков", както и пазар "Борово".

Има търговски център - "Приятели" и Бояна Ауто - официален агент на "Опел" за България.

Има многопрофилна болница за активно лечение "Св. София". Вече са изградени първите частни детски градини, а най-близкото училище е 5-то СОУ „Иван Вазов“ в кв. Павлово.

Транспорт:

  • Трамвай № 7, на бул. "България";
  • Тролейбуси № 2, на бул. "Братя Бъкстон" и № 9, на ул. "Стефан Тошев";
  • Автобуси № 63, на бул. "България" и № 111, на Околовръстния път ("Околовръстно шосе")